Com us vaig dir a l'anterior entrada avui us ensenyaré com fer melmelada de tomàquet.
En el meu cas la faig amb la panificadora del Lidl (per estrany que soni té programa per a fer melmelades) però es pot seguir el mateix procés amb una olla convencional. La diferència es que durant el temps de cocció haureu de remenar constantment per a que no es quedi res pegat a les parets i no es cremi.
A diferència d'altres dies avui us porto una fotografia meva, per a que veieu quin és el resultat.
INGREDIENTS
1 kg. de tomàquets (aprox. jo els vaig pesar un cop pelats)
500gr de sucre (la meitat del pes dels tomàquets)
Suc de mitja llimona
PREPARACIÓ
Pelem els tomàquets, per a fer-ho jo li faig un tall en forma de creu a la base, i li trec la part on es subjecta a la rama. Els fico un parell de minuts a l'aigua bullint per escaldar-los, així es poden pelar millor.
Els vaig posant sobre un escorredor perquè deixin anar una mica de l'aigua i després és quan els pesem per saber la quantitat de sucre a fer servir. Es tallen a trossets i els posem a la cubeta. Afegim el sucre, el suc de llimona i fiquem la cubeta a la panificadora. Ara ja només ens queda iniciar el programa i esperar!
Quan ja hagi acabat el programa fiquem la melmelada en pots que prèviament haurem bullit per esterilitzar. Els tapem bé i posem cap per avall sobre un drap humit. Els deixem refredar així, personalment els vaig deixar fins al dia següent.M'he pres la llibertat de modificar una mica la recepta original per a tenir el pas a pas que jo vaig seguir. De totes maneres, com sempre, només us cal fer clic aquí per veure l'entrada original.
* Un cop freds ja tindrem la nostra melmelada llesta per desar. Gràcies a la llimona, que ens serveix de conservant, la melmelada estarà perfecta durant mesos.
* El punt de la melmelada es pot comprovar agafant amb una cullera una mica de la melmelada sobre un plat fred. Al refredar veiem la textura, quan tinguem la qual volem, estarà a punt per envasar.
* A mi m'agrada trobar algun tros de tomàquet però si voleu que us quedi més fina podeu passar-li una mica la batedora abans d'envasar.
* Proveu-la sobre una mica de formatge fresc! Boníssim!
En quant al sucre, pel meu gust potser la meitat es massa, la melmelada la trobo molt dolça. De totes maneres això depen del tipus de tomàquet que feu servir i de com la volgueu de dolça. Al gust!
Com sempre els comentaris son ben rebuts, conteu les vostres experiències fent melmelada, si l'heu provat amb alguna altra fruita/verdura, trucs que conegueu... I si encara no heu començat amb aquesta aventura només cal que us hi animeu! Ja veieu que no es gens complicat.
Recordeu que em podeu trobar a Twitter com a @AnthyzJMF.
Fins la pròxima!

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada