L'altre dia vaig fer melmelada de tomàquet (recepta a la pròxima entrada!) i vaig seguir aquests passos per a una conserva de 10!
Espero que us sigui útil :).
1 - El primer que haurem de fer per preparar els pots de conserva serà triar els pots més adequats. Hauran de ser de vidre i recomanem que siguin de rosca, encara que també poden servir-nos els que es tanquen amb un enganxall. La mida també ha de ser l'adequada per a cada aliment que vagis a ficar en conserva.
2 - Recorda que no cal que compris pots o flascons expressament per a aquesta tasca, sinó que pots reutilitzar els que ja tinguis a casa.
3 - Quan haguem triat els pots haurem de rentar-los a consciència perquè quedin ben nets tant per fora com per dins. Pots fregar a mà o bé ficar-los al rentaplats.
4 - El següent pas per esterilitzar els pots per conserves serà escollir una olla prou gran i col·locar al fons un drap doblegat, cobrint tota la base.
5 - A continuació col·locarem els pots oberts al fons, tractant que quedin separats pel drap.
6 - Haurem de fer el mateix amb les tapadores i, en cas que no hi càpiguen, repetirem després aquest mateix procés.
7 - Seguidament omplim l'olla d'aigua assegurant-nos que els pots quedin completament plens.
8 - El següent pas del procés d'esterilització dels pots per a conserva serà posar la cassola a bullir i deixarem que cogui durant uns 10 minuts.
9 - Passat aquest temps traurem els pots amb ajuda d'unes pinces i els deixarem refredar cap per avall sobre paper de cuina.
10 - Amb els pots ja esterilitzats, es tractarà ja d'iniciar el procés d'envasat de la conserva. Pots preparar les teves pròpies conserves de fruites com cireres, prunes, albercocs... o bé tomàquet en conserva, entre moltes altres idees.Com sempre, pots trobar el post original fent clic aquí.
Us recordo que la intenció d'aquest bloc no es la de plagiar a ningú. Per això deixo l'enllaç a les entrades originals, si heu de donar les gràcies que sigui a qui l'ha penjada en primera instància!
Podeu seguir-me per Twitter a @AnthyzJMF.
Espero que us sigui útil i estigueu atents a la següent entrada si voleu iniciar l'aventura de les vostres propies conserves! Fins la pròxima!

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada